на живо

Бащата на Тоско Бозаджийски: Присъдите от по 7 и 4 години не ни удовлетворяват

"Искам да видя тези хора в затвора за дълъг период от време", заяви Георги

Присъдите на първа инстанция за хората, убили Тоско Бозаджийски, не удовлетворяват баща му Георги. По-рано през деня стана ясно, какво е решил гръцкият съд.

За 27-годишната жена, която шофира автомобила, с който на 5 януари 2020 г. в Солун беше блъснат фенът на "Ботев" Пловдив, съдът реши, че е  виновна в предумишлено убийство с вероятен умисъл и определи 7 години зад решетките. 7 години и половина е присъдата на мъжа, за който се смята, че ѝ е давал напътствия. 

По 4 години и половина получиха другите петима ултраси, които преди това нанесоха побой над Бозаджийски и приятелите му.

"Единственото нещо, което исках, е да видя всички тези хора в затвора за дълъг период от време. Присъдите от 7 години и 4 години и половина, които могат да паднат на втора инстанция, и които могат да бъдат заменени с по-леки присъди, няма как да ме удовлетворят!", заяви Георги Бозаджийски.

В началото на 2020 г. Тоско Бозаджийски и още двама фенове на "Ботев" Пловдив бяха нападнати, докато седяха в кафене в Солун. По време на инцидента починалият българин се озова на улицата, където беше блъснат от автомобил. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Не бих могла да кажа, че имахме от прокуратурата присъствието, което бихме искали. Предложението на прокурора, участник в съдебния състав, бе шофьорката да бъде осъдена за непредумишлено убийство... Самият факт, че имаме присъди за престъпна дейност аз смятам, че е успех!", коментира адвокатът на семейството Константина Харизанова. 

Решението на съда може да бъде обжалвано в следващите 10 дни.