на живо

Баскетбол и футбол - ръка за ръка в името на доброто (ВИДЕО)

Събраха 4000 лв. за каузата на БКХУ "Левски" за специализиран бус

Баскетбол и футбол - ръка за ръка в името на доброто (ВИДЕО)

Равенство и едни по-добри времена, в които да си помагаме повече и по-често. Доказателство за всичко написано дотук е мечтата на 16-годишния Цветомир Цветков, която се сбъдна преди няколко месеца – събраха се над 9000 лв. за нова, по-лека и маневрена количка, за да практикува любимата игра – баскетбола.

През юни ви разказахме неговата история, а най-впечатляващото бе, че само за броени часове сумата беше събрана. Цветомир повярва, че чудесата се случват!

Няколко месеца по-късно от неговия клуб - БКХУ "Левски“, имат нова кауза, към чийто успех вървят с уверени стъпки - закупуването на специализиран бус, с който да се придвижват по състезания - както с името "Левски", така и с националния отбор за хора с увреждания. Необходимата сума е 100 хил. лв., като вече има и изготвена оферта.

До този момент са събрани по-малко от половината средства, но осъществяването на голямата мечта изглежда възможно. С близо 4000 хил. лв. допринесе благотворителният футболен турнир "Мечтаем", който тази година реши да подпомогне инициативата именно на БКХУ "Левски".

"Хареса ми тяхната цел. Всяка една година каузата е едно и също – да помагаме и просто да спортуваме за кеф.“, споделя организаторът на турнира Кристиян Тодоров.

"Много често ние не си даваме сметка колко ни е лесно. Всъщност функционираме по нормалния, по общоприетия, начин и не си даваме сметка, че ако ни се отнеме една малка функция и вече животът става една идея по-труден. Само уважение и поклон към тези момчета, които и продължават да спортуват и да се борят мъжки. Така, че това е много важна кауза, на такива хора трябва да се обръща внимание и да се помага с всички средства.“, споделя един от участниците – певецът Тодор Георгиев.

В подкрепа на инициативата 15 футболни топки с автографи на футболисти на "Левски" са пуснати на търг. Те са дарение от фирма, пожелала да остане анонимна, а началната им цена е 100 лв.

"Аз, като чух, че футболистите на "Левски" ще подпишат топките, много се зарадвах, защото "Левски" може да събере футбол и баскетбол.“, разказа капитанът на БКХУ "Левски" – Димитър Костов.

Баскетбол и футбол ръка за ръка в името на доброто. Защото, когато обединят сили... всичко е възможно!

Каузата можете да подкрепите ТУК.