на живо

Баскетбол с мисия (ВИДЕО)

БКХУ "Левски" продължава да събира средства за специализиран бус

Баскетбол с мисия (ВИДЕО)

Баскетбол пред Националния дворец на културатa (НДК) с една цел - събиране на средства за закупуване на специализиран бус за българския отбор по баскетбол на колички.

Това предложиха на столичани от баскетболния клуб на "Левски" за хора с увреждания. Под наслов "Да приобщим различните", 8 отбора се включиха в международната надпревара - "Левски", българския национален отбор, както и тимове от Турция, Сърбия, Босна и Херцеговина и Италия.

Кулминацията на събитието беше демонстративен мач с участието на "сините".

"Правим събития като това, които са чудесни и ни помагат на нас и не само на нас с буса. Другата ни главна цел е да накараме хора в неравностойно положение да излязат от вкъщи и да започнат да спортуват.", коментира един от основните играчи на БКХУ "Левски" - Николай Ваклинов.

Преди да се насочат към закупуване на специализиран бус, от "Левски" събраха необходимата сума за специална количка на 16-годишния Цветомир Цветков - играч на столичния тим и национал. Тогава благодарение на клуба, репортаж на bTV и съпричастността на дарителите, мечтата на талантливото момче се сбъдна!

КАК ДА ПОМОГНЕТЕ НА БКХУ "ЛЕВСКИ" - ВИЖТЕ ТУК!