на живо

Баскетболните национали: Борихме се докрай (ВИДЕО)

"В събота ще играем на по-добро ниво", сигурен е капитанът Александър Везенков

Lap.bg

Българският национален отбор по баскетбол се завърна на родна земя след загубата си от Украйна в първия си мач от квалификациите за европейското първенство през 2017 г.

Възпитаниците на селекционера Любомир Минчев загубиха гостуването си в Киев с резултат 69:79, след като изоставаха през целия мач.

"Почнахме лошо, съумяхме да се върнем в мача и тогава допуснахме някои грешки, за които веднага бяхме наказани с лесни точки и разликата пак се вдигна за 1-2 минути. Това са ни възможностите до момента. Много ни се иска да се надскочим и да имаме доста по-добър процент стрелба, но не се получи. Доволен съм от това, че до края се борихме", каза треньорът през bTV на летище "София" днес.

Капитанът на тима Александър Везенков изрази надежда, че в следващия си мач "лъвовете" ще играят по-добре.

"Не започнахме мача концентрирано. Започнахме с много напрежение, с отворени стрелби, които не вкарахме и отборът на Украйна ни надигра напълно през първото полувреме. Втората част на мача се опитахме, показахме на моменти добра игра, но тези 10 точки са добър резултат. Много е трудно да догонваш цял мач, но мисля, че в събота ще играем на по-добро ниво", изрази увереност той.

В събота (3 септември) българският отбор е домакин на Словения. Мачът ще се играе в Ботевград.