на живо

Баскетнационалите: Важното е, че се борихме и не се предадохме (ВИДЕО)

Селекционерът Любо Минчев е доволен от победата, но не и от играта срещу Исландия

Баскетнационалите: Важното е, че се борихме и не се предадохме (ВИДЕО)

Старши треньорът на мъжкия национален отбор по баскетбол Любомир Минчев заяви, че е доволен от победата, но не и от начина, по който са играли "лъвовете" в световната квалификация срещу Исландия.

Представителният ни тим записа първи успех в този етап на пресявките за шампионата в Китай през 2019 г., след като се наложи драматично със 77:74.

"От играта трудно можем да бъдем доволни, но в тези мачове най-важното е победата. От гледна точка на резултата е добре. Винаги разчитам на по-широк състав в мачовете. Важно е всеки да може да даде своя принос. Очаквах да играем слабо, особено първата четвърт, предвид дългото и тежко пътуване. Според мен, не само в тези два мача показахме характер, а и преди. Това е положително за отбора", каза Минчев при прибирането на тима в София.

Националът Александър Янев, който се появи като резерва, поздрави съотборниците си за борбената игра.

"Искам да поздравя момчетата за добрата игра. Нямахме късмет срещу Финландия, но вчера изиграхме много добър мач. Борихме се 40 минути и не се предадохме, въпреки че накрая пак ни бяха повели. Всички заедно се мобилизирахме, върнахме се в мача и победихме. Наистина се нуждаехме от тази победа", каза баскетболистът на "Берое".

Станимир Маринов също бе сред най-добрите в родния състав. Според него ключова роля за драматичния обрат срещу Исландия са имали двамата капитани – Чавдар Костов и Павел Маринов. 

"Няма значение кой играе добре и кой не. Важното е отборът да върви напред и се връщаме с победа. Мачът започна много лошо за нас. Бяхме леко стъписани, но намерихме нашата игра. Двамата ни капитани много ни вдигнаха на почивката и съумяхме да се върнем в мача и да го обърнем, макар и трудно", каза гардът на "Левски 2014".