на живо

Баски финал за Купата на краля! Гол срещу "Гранада" прати "Билбао" в последния мач

"Атлетик" ще се изправи срещу "Реал" Сосиедад в спор за трофея през април

Баски финал за Купата на краля! Гол срещу "Гранада" прати "Билбао" в последния мач

Два отбора от баската област ще се изправят един срещу друг на финала на турнира за Купата на краля в Испания. 

След като вчера (4 март) място в решаващата футболна среща си осигури "Реал" Сосиедад, днес "Атлетик" Билбао също се класира за важния мач. При това "лъвовете" дори не успяха да победят "Гранада" в реванша от полуфиналите.

В първия мач "Атлетико" постигна успех с 1:0 у дома, а този път загуби с 1:2 на "Лос Карменес". Само че попадението на чужд терен в самия край на срещата прати отбора на 38-и финал за Купата на краля в историята.

За около 5 минути в края на двубоя футболистите на "Гранада" се чувстваха финалисти при резултат 2:0, но Юри Берчиче развали очертаващия се празник по трибуните с гола си в 81-ата минута. Головете за домакините реализираха Карлос Фернандес в 48-ата минута и защитникът Херман Санчес в 76-ата.

Финалът на турнира между "Атлетик" Билбао и "Реал" Сосиедад ще се играе на 18 април в Севиля на стадион "Ла Картуха" и ще бъде излъчен пряко по RING.

"Лъвовете" ще се опитат да спечелят първия си трофей от надпреварата от 1985 година, за да извадят прословутата си лодка по река Нервион, на борда на която празнуват триумфите си. За "Гранада" остава разочарованието, че е отпаднал на крачка от втори финал в клубната история.