на живо

Баските клубове се разминаха на 1/2-финалите за Купата на краля

"Реал Сосиедад" срещу "Мирандес", "Атлетик" Билбао срещу "Гранада"

Жребият за полуфиналите на Купата на краля размина "Реал Сосиедад" и "Атлетик" Билбао, оставяйки възможност за първи баски финал в турнира от 1910 г.

Втородивизионният "Мирандес" ще се изправи срещу "синьо-белите", докато "Гранада" се падна с "лъвовете". Финалистите ще бъдат отпределени в два двубоя, като първите са на 11 и 12 февруари, а реваншите - на 4 и 5 март. Срещите ще бъдат излъчени по RING.

"Реал Сосиедад" стигна до топ 4 след драматичен успех с 4:3 при гостуването на "Реал Мадрид", докато "Атлетик" Билбао елиминира "Барселона" с гол в добавеното време.

Сензацията на турнира до момента - втородивизионният "Мирандес", стигна за втори път в историята си до полуфиналите, след като се справи с три елитни тима - "Селта", "Севиля" и "Виляреал". "Гранада" пък изхвърли от надпреварата носителя на трофея "Валенсия".  

"Атлетик" Билбао е на второ място по спечелени трофеи в турнира - 23, като отстъпва единствено на "Барселона", който е с 30.

"Реал Сосиедад" е печелил Купата на краля два пъти - през 1909 г. и в сезон 1986/87.

За "Гранада" това е първи полуфинал за купата на страната от 1958/59 насам, когато се класира за финала, където обаче загуби от "Барселона". ,