на живо

Бастиан Швайнщайгер отива в "Чикаго Файър"

Бившият германски национал може да се присъедини към тима още следващата седмица

Getty Images

Футболистът на "Манчестър Юнайнтед" и бивш капитан на германския национален отбор - Бастиан Швайнщайгер, ще премине в американския "Чикаго Файър", в който от 2000 на 2002 г. се подвизаваше Христо Стоичков.

Информацията е на американското издание "Чикаго Трибюн" и все още не е потвърдена нито от английския, нито от американския клуб.

Според публикацията в пресата световният шампион с Германия от 2014 г. и победител в Шампионската лига с "Байерн" Мюнхен през сезон 2012/2013 може да се присъедини към "Чикаго Файър" още следващата седмица, стига да премине успешно физически тестове и документите му да бъдат подписани. 

Договорът на капитана на националния отбор на Германия ще бъде за 1 година, а като той ще получи 4,5 млн. долара, разкрива източник, близък до клуба. 

В кратко изявление пред "Чикаго Трибюн" Швайнщайгер е категоричен, че преминаването му в американския тим все още не е официално, но той винаги "търси възможности да се развива и да извлича позитиви от играта си".

Футболистът започва своята кариера в "Байерн" Мюнхен. Той е 8-кратен шампион на Германия с баварците, а през 2013 г. печели Шампионската лига с тях. 

През 2015 г. преминава в английския "Манчестър Юнайтед", но не получава често шансове за изява. С идването на новия мениджър на "червените дяволи" - Жозе Моуриньо, световният шампион остава извън групата на тима и дори е пратен да тренира в с дубъла.

През настоящия сезон германецът е изиграл само 4 мача с екипа на "червените дяволи", в които е отбелязал 1 гол.