на живо

Батков: Дано се възползваме от лиценза (ВИДЕО)

Левски прави всичко възможно да задържи Антонио Аниете

Батков: Дано се възползваме от лиценза (ВИДЕО)

Собственикът на Левски Тодор Батков разкри, че клубът е платил близо два милиона лева, за да изчисти своите натрупани задължения. Адвокатът изрази увереността си, че отборът ще се възползва от получения лиценз за европейските турнири и ще спечели Купата на България, осигурявайки си участие в Лига Европа през новия сезон.

Според Батков отсъствието на "сините" от първата шестица прави родния шампионат далеч по-безинтересен, а през новия сезон е нужна промяна във формата на първенството, премахвайки се плейофната фаза.

Собственикът разкри още, че вече се водят преговори за удължаване на договорите на Антонио Аниете и Роман Прохазка. Ръководството е готово да направи компромис, надскачайки тавана на заплатите в първия отбор, за да задържи испанския полузащитник, който е най-добрият футболист на "сините" от началото на сезона.

Батков сподели, че Левски ще разполага с ограничен бюджет за нови играчи през лятото, но такива все пак ще има - основно българи. Сегашните футболисти в тима пък имат да получават по две заплати.

Левски няма да оспорва решението на БФС да повери домакинството на финала за Купата срещу Черно море на ст. "Лазур" в Бургас.

Батков заяви също, че е доволен от атрактивния стил на игра, налаган от треньора Стойчо Стоев.

Цялото интервю със собственика на Левски вижте в прикаченото видео.