на живо

Баждеков предложи "Герена" да стане национален стадион (ВИДЕО)

Бившият финансов директор на "Левски" - за спомените от славното минало, проблемите и потенциалните изходи

Баждеков предложи "Герена" да стане национален стадион (ВИДЕО)

Стадион "Георги Аспарухов" да бъде превърнат в национален. Предложението дойде от бившия финансов директор на "Левски" - Константин Баждеков.

Наред със спомените за славното минало, настоящите проблеми и потенциалните изходи, дискутирани многократно през последните месеци, той предложи решение как "сините" да се справят с лошата по думите му база на "Герена".

Снимка: levskisofia.info

"Вместо да се чудят къде да е националният стадион, според мен, е разумно да се направи една оценка и националният стадион да е мястото на "Георги Аспарухов". "Левски" доказа и виртуално, и реално, че е клубът с най-много привърженици и този стадион ще се използва ефективно, а не да седи празен през другото време.", каза Баждеков.

В миналото "Левски" формира бюджета си основно от спонсори, участие в евротурнири и трансфери - и трите липсващи в настоящето. Но проблемите в "Левски" започват преди години. Самият Баждеков предава щафетата с 4 млн. лв. задължения към Националната агенция по приходите (НАП).

"Те се обслужваха реално. Марките на "Левски" бяха оценени на над 7.5 млн. лв. Те служеха за гаранция за тези разсрочвания. Другото задължение бяха неразплатени разходи за изграждането на стадиона в "А" сектор."

Снимка: Lap.bg

"Клубът се управляваше, бих казал, от хора, които не са достатъчно компетентни за ръководенето на клуб като "Левски", от хора лаици, от хора, които не би трябвало да се занимават с това.", посочи като причини за финансовия хаос в "Левски" Емил Спасов - легенда на "сините".

И двамата с Баждеков призоваха държавата и БФС да прокарат политика за облекчаване на фирмите, които инвестират във футбола.

Тагове: