на живо

Беат Фойц с трети триумф в спускането във Венген

Швейцарецът изравни австрийска легенда

Getty Images

Беат Фойц с втора победа от началото на сезона. Пред родна публика, швейцарецът триумфира в спускането във Венген с време от 1:42.53 минути в старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Световният шампион в дисциплината от 2017 г. взе трета победа в швейцарския курорт и се изравни с австрийската легенда Франц Кламер, който има три успеха на тази писта между 1975- а и 1977 г.

Стартът на спускането бе свален с близо 300 метра, след като през нощта наваля обилен сняг точно при стартовата къщичка, но това не помрачи настроението на хилядите фенове. 

Втори зад Фойц завърши италианецът Доминик Парис, който изостана с 0.29 секунди. На трето място се нареди германецът Томас Дресен, който се забави с едва 0.02 стотни от Парис.

Австриецът Матиас Майер, швейцарецът Мауро Кавицел и норвежецът Александър Аамод Килде допълниха челната шестица, като и тримата изостанаха на по-малко от половин секунда от времето на Фойц.

В класирането в дисциплината спускане Фойц излезе начело с 400 точки. Втори е Парис с 384, а трети с 201 е Дресен. В генералното класиране за Световната купа начело с 613 точки е французинът Алекси Пинтюро, следван от норвежеците Хенрик Кристоферсен с 611 точки и Александър Аамод Килде с 591. Фойц е шести с 461 точки.

Утре е слаломът във Венген, където участие ще вземат най-добрите ни алпилци - Алберт Попов и Камен Златков.