на живо

Белчев: Видях много слабости в победата днес

Треньорът на ЦСКА е щастлив, че тимът му прекъсна серията на БАТЕ Борисов срещу български отбори

Lap.bg

Въпреки победата с 2:0 над БАТЕ Борисов във втория кръг на квалификациите за групите на Лига Европа, треньорът на "червените" Стамен Белчев не спести и критики към играчите си.

"През голяма част от мача отборът спази тактическите указания, които имахме. Не успяхме да се ориентираме последните 5 или повече минути, когато централният защитник и капитан на БАТЕ отиде като нападател. Като цяло в тактическа гледна точка съм доволен. Започнахме с добро темпо и добър контрол на топката и играта", заяви Белчев на пресконференцията след срещата на стадион "Българска армия" и добави:

"Щастлив съм, че отборът на ЦСКА продължава в следващия етап. На мен ми е пределно ясно, че не можем да бъдем безгрешни. Има още какво да се желае и тази победа не трябва да ни заблуждава, че няма върху какво да работим и нямаме слабости. Напротив! Видях много слабости в победата днес. Работим за отстраняването им"

За първи път български отбор отстранява БАТЕ Борисов в евротурнирите. Тимът от Беларус се е срещал още с "Левски" и "Литекс". 

В мача в София гостите пропуснаха да отбележат от дузпа, а двата гола за ЦСКА отбелязаха Али Соу и Греъм Кери.

Снимка: Lap.bg

"Ако можем да вкараме в първата минута, ще е страхотно. Искам още в началото на мача, докато влезем в ритъма на мача, да имаме добър контрол над топката. Исках футболистите да усетят ритъма на мача и с това самочувствие да имаме по-голям контрол", заяви Белчев.

В неделя (20 септември) за ЦСКА предстои ново предизвикателство - мач с "Лудогорец".

"Ако искаме да играем в евротурнирите, трябва през 3-4 дни да играем. Надявам се първо да възстановим момчетата по най-бързия начин. Трябва да имаме добра дисциплина. Ако има възможност да отменим някой мач, ще е добре, за да можем на европейската сцена да се представим по-добре", анализира треньорът на "червените".

"Ние сме щастливи, че късметът беше на наша страна. Не го отричаме. Но бъдете сигурни, че зад това стои много работа. В третия кръг няма как да има слаби отбори. Просто ще се запознаем подробно с отбора на противника. Наша работа е да няма подценяване и да се представим по най-добрия начин. Ако ги отстраним, отиваме на плейоф, където се решава влизане в групите. Нямаме право на този етап от турнира да подхождаме не на 100%"

Следващият съперник на ЦСКА в квалификациите за Лига Европа е Б36 Торшавн от Фарьорските острови.