на живо

"Белененсеш" започна с деветима срещу "Бенфика", прекратиха мача при 0:7 (ВИДЕО)

Заради бума на COVID-19 в отбора домакините пуснаха вратар като полеви играч

"Белененсеш" започна с деветима срещу "Бенфика", прекратиха мача при 0:7 (ВИДЕО)

Куриозен случай в португалската Примейра лига! "Белененсеш" излезе с едва деветима играчи и вратар като полеви срещу "Бенфика", а двубоят от 12-ия кръг бе прекратен малко след началото на второто полувреме при резултат 0:7.

Причината за недостига на футболисти в "Белененсеш" е големият брой положителни проби за коронавирус в клуба. Заразени са 17 играчи и част от служителите на тима.

В осакатен състав, "Белененсеш" очаквано не успя да се противопостави на гранда от Лисабон. Всичко започна кошмарно за домакините - с автогол на Кау още в първата минута. Впоследствие хеттрик за "Бенфика" отбеляза Дарвин Нунес (32', 36' и 45'), две попадения добави Харис Сеферович (14' и 39'-дузпа), а веднъж се разписа Юлиан Вайгъл (27').

Треньорът на "Бенфика" Жорже Жезус направи пет смени преди началото на втората част, което се забави. В крайна сметка тимът на "Белененсеш" излезе на терена със 7 футболисти и двубоят продължи. Почти веднага обаче резервният страж на домакините Жоао Монтейро, на когото тази вечер се наложи да действа в предни позиции, изрита топката в тъч и седна на тревата, сигнализирайки, че е контузен. Малко по-късно главният съдия Мануел Мота прекрати мача при резултат 0:7, тъй като няма как отбор да играе с шестима.

С победата "Бенфика" се върна на върха с актив от 31 точки - две пред "Порто" и "Спортинг" Лисабон, които все още не са изиграли срещите си от кръга. "Белененсеш" е 16-и във временното класиране с 8 точки.

В следващия кръг "Бенфика" приема "Спортинг" Лисабон в дербито, докато "Белененсеш" гостува на "Визела", ако събере състав.