на живо

Белгия прегази Тунис в най-резултатния мач в Русия (ГАЛЕРИЯ)

Азар, Лукаку и Батшуай станаха голайстори за "червените дяволи"

Белгия не остави никакви шансове на Тунис в среща от втория кръг на груповата фаза на световното първенство в Русия. "Червените дяволи" вкараха 5 гола и получиха 2. По 2 попадения реализираха Еден Азар и Ромелу Лукаку, а Мичи Батшуай добави един.

За Тунис Брон и Хазри отбелязаха по едно попадение. Така мачът се превърна в най-резултатния в турнира, измествайки равенството 3:3 между Португалия и Испания.

За първи път в историята белгийският национален отбор отбелязва 5 гола в един мач на световно първенство.

С победата Белгия се класира на осминафинал на световното първенство.

stat

Още в 6-ата секунда съдията Жаир Маруфо прибягна до видеоповторенията. След кратка консултация той отсъди дузпа за Белгия заради нарушение срещу Аден Азар. Нападателят на „червените дяволи” изпълни наказателния удар безгрешно, за да открие резултата.

Белгийските футболисти продължиха да атакуват и да тормозят защитниците на Тунис. Техните атаки се материализираха в попадение на Ромелу Лукаку в 16-ата минута.

Тунис отговори 2 минути по-късно. В една от малобройните си атаки картагенците намалиха изоставането си чрез Брон.

Именно голмайсторът на Тунис обаче получи тежка контузия и бе принудително сменен минута след гола си.

Головото начало премина в по-спокойно темпо. До края на първото полувреме Саси можеше да изравни, но ударът му попадна в ръцете на Куртоа, а Лукаку и Витсел изпуснаха голови положения за белгийците.

В добавеното време на първото полувреме Лукаку се разписа още веднъж. След пас на Мюние нападателят остана сам срещу вратаря и не пропусна.

Първото по-опасно положение през второто полувреме бе на сметката на Тунис. Малул центрира към Хазри, който обаче бе в засада.

Белгийците отговориха с четвърти гол в 50-ата минута. Азар се измъкна майсторски от защитата на противника и отбеляза ново попадение за разгрома.

Караско се опита да направи резултата още по-изразителен с техничен удар от границата на наказателното поле в 60-ата минута, но не намери целта.

Селекционерът Роберто Мартинес извади от игра двамата си голмайстори. Това обаче не смекчи атаките на Белгия. Мичи Батшуай удари греда в 79-ата минута, а след това прати топката над вратата при нова атака.

Футболистът на "Челси" все пак се разписа след центриране отдясно, а голът му бе исторически - националният отбор на Белгия никога не е вкарвал цели 5 попадения на световно първенство.

В самия край на срещата Уахби Хазри оформи крайния резултат 5:2.

stat1