на живо

Белгия съсипа дебютанта Панама за 45 минути (СТАТИСТИКА)

Лукаку блести с два гола, Мертенс даде старт на разгрома с шедьовър

Белгия разгроми Панама с 3:0 в първия си двубой от група G на световното първенство в Русия. Всичките попадения във вратата на абсолютния дебютант на мондиал паднаха през второто полувреме. 

Белгийците започнаха по-активно и можеха да открият още в 7-ата минута, но вратарят на Панама Хайме Пенедо спаси удара на Дрис Мертенс. Малко по-късно Еден Азар открадна топката след слабо връщане към вратаря, но не успя да порази порази целта от малък ъгъл. Въпреки превъзходството на "червените дяволи" първото полувреме завърши при 0:0.

Втората част обаче започна по най-добрия възможен начин за белгийците. В 47-ата минута защитник на Панама изби с глава след центриране отдясно, но топката попадна право на крака на Мертенс. Звездата на "Наполи" стреля от въздуха и сътвори истински шедьовър за 1:0.

Панамците най-после погледнаха напред и бяха близо до изравнително попадение в 54-ата минута. Майкъл Мурийо бе изведен сам в наказателното поле, но Тибо Куртоа се намеси блестящо. Вместо това Ромелу Лукаку покачи на 2:0 с плонж и удар с глава. Нападателят на "Манчестър Юнайтед" получи чудесно подаване от Кевин де Бройне. В 75-ата минута отново Лукаку покачи на 3:0 след бърза атака и окончателно сложи точка на спора.

stat