на живо

Бенефисният мач на Рууни прави история във "Фейсбук"

Двубоят между "Манчестър Юнайтед" и "Евертън" бележи 12-годишната служба на капитана

Twitter

Тази вечер английският гранд "Манчестър Юнайтед" приема Евертън в последната контрола на "червените дяволи" преди официалния старт на първенството. Мачът ще бележи 12-годишната служба на капитана на Юнайтед - Уейн Рууни, който стартира професионалната си кариера именно с отбора на "карамелите".

Събитието се очаква да направи фурор в социалните мрежи, тъй като организаторите обявиха, че ще го излъчват на живо, на официалната страница на "Манчестър Юнайтед" и на профила на 30-годишният нападател във "Фейсбук".

Всички средства от бенефисния мач на Рууни ще бъдат дарени в четири различни капмании, избрани от благотворителната фондация на футболиста.

"За мен е чест, че моят бенефисен мач, ще бъде излъчван в световен мащаб, което се надявам да разпространи благотворителната идея и да бъдат събрани повече средства", заяви капитанът на "червените дяволи".

Снимка: Getty Images

Уейн Рууни игра два сезона с отбора на Евертън, в периода от 2002 до 2004 г., където има отбелязани 17 гола в 77 мача. През 2004 г. нападателят преминава в "Манчестър Юнайтед", с които печели множество трофеи. Вдигата купата на английското първенство цели пет пъти и титлата на Шампионска лига през 2007/08 г. До момента капитанът има записани 245 гола в 520 мача.

Бенефисният мач, между "Манчестър Юнайтед" и "Евертън", в чест на Рууни е тази вечер, от 22:00 часа.