на живо

"Бенфика" взе аванс срещу "Борусия" Дортмунд. Обамеянг се скъса да пропуска (ВИДЕО)

Предстои вълнуващ реванш на 8 март

"Бенфика" взе аванс срещу "Борусия" Дортмунд. Обамеянг се скъса да пропуска (ВИДЕО)

"Бенфика" спечели първия мач от осминафиналите срещу "Борусия" Дортмунд с 1-0.

Португалците триумфираха благодарение на попадение на Костас Митроглу в 48-та минута на мача. През огромна част от него обаче гостите от Германия имаха осезаемо превъзходство, което не успяха да материализират.

"Бенфика" започна будно и проби на три пъти по десния фланг в началото на срещата, но малко по-малко отстъпи инициативата. "Борусия" владееше топката уверено благодарение и на добрата преса, която налагаше. Пиер-Емерик Обамеянг пропусна страхотно положение в около десетата минута, а малко по-късно не успя да засече топката на метър пред празната врата.

"Орлите" се разписаха малко след почивката. След изпъленение на корнер Луизао насочи топката към вратата. Там я отклони Костас Митроглу, който заблуди вратаря и вкара.

Последва нов пропуск на Обамеянг сам срещу стража на домакините Едерсон. Най-фрапантното положение обаче бе в 58-та минута, когато "Борусия" получи дузпа, а Пиер-Емерик Обамеянг реши да я изпълни в средата на вратата. Едерсон обаче очакваше това и спаси.

До края, въпреки натиска си, германците така и не успяха да се доберат до гол и ще трябва да обръщат двубоя на 8 март на свой терен.