на живо

Бензема: Дешан не включи мен и Бен Арфа в състава, заради расистки натиск

Според нападателя на Реал (Мадрид) етносът му е причина да не попадне в групата на Франция за Евро 2016

Getty Images

Карим Бензема се изказа остро, че не попадна в състава на Франция за Европейското първенство това лято. 

Снимка: Getty Images


Селекционерът на "петлите" Дидие Дешан не включи острието на Реал в състава, заради скандала, в който Бензема и Матю Валбуена бяха въвлечени в края на миналата година. Тогава излезе информация, че нападателят е бил посредник при изнудването на съотборника си в националния отбор Валбуена заради секс видео.

Снимка: Getty Images


По-рано тази седмица легендата на Франция и Манчестър Юнайтед Ерик Кантона каза пред "Гардиън", че според него Карим Бензема (от алжирски произход) и крилото на Ница Хатем Бен Арфа (от тунизийски произход) не са попаднали в сметките на Дешан, заради етноса им.

Бензема подкрепи думите на Кантона и заяви пред испанския "Марка":

"Дешан се поддаде на натиска на расистката част от Франция. Все пак през последните два вота екстремистката партия на Франция достига неизменно втори тур"

Снимка: Getty Images


"Не знам дали решението е само на Дешан или е посъветван от някого. Имам добри отношения с него, както и с президента на федерацията - с всички", добави Бензема. 

28-годишният футболист е категоричен, че не разбира защо е извън групата на Франция, след като направи силен сезон с Реал (Мадрид), реализирайки 24 гола в 27 мача. "Белият балет" спечели и 11-а титла от Шампионската лига преди броени дни.

"На юридическо ниво - не съм съден. Не съм виновен, така че ще видим в крайна сметка какво ще реши правосъдието", каза още Карим Бензема.