на живо

Бензема и Винисиус разпиляха "Валенсия" на "Бернабеу"

"Реал" Мадрид без загуба в 26 поредни шампионатни домакинства

Getty Images

Продължава походът на "Реал" Мадрид към титлата в Испания! Кралският клуб разгроми с 4:1 гостуващия "Валенсия" в мач от 20-ия кръг на Примера дивисион. Победата, с по две попадения, донесоха Карим Бензема и Винисиус.

"Лос Бланкос" излязоха на терена мотивирани да се реваншират на феновете си за поражението с 0:1 от "Хетафе" и можеха да поведат още в 6', когато Едер Милитао бе спрян блестящо от вратаря Яспер Силесен.

Снимка: Getty Images

"Реал" не изпусна контрола и Лука Модрич удари греда, преди Каземиро да бъде повален от Омар Алдерете в наказателното поле. Карим Бензема не сбърка при дузпата в 43', отбелязвайки своя гол №300 с екипа на мадридчани. С повече в клубната история са само Алфредо Ди Стефано (308), Раул (323) и Кристиано Роналдо (450).

Домакините удвоиха преднината си още в началото на втората част чрез Винисиус Жуниор. В 61' отново бразилецът се разписа за 3:0.

Снимка: Getty Images

Четвърт час преди края Гонсало Гедеш върна надеждите на "прилепите". Португалецът пропусна дузпа отсъдена за фаул на Ферлан Менди срещу резервата Маркос Андре, но се разписа при добавката.

"Реал" сложи точка на спора две минути преди края с втория гол на Бензема за вечерта - 15-и за френския национал срещу "прилепите" във всички турнири.

Така мадридчани удължиха серията си без загуба у дома в Примера дивисион на впечатляващите 26 мача (21 победи и 5 равенства) и не позволиха на треньора на "Валенсия" Хосе Бордалас да прекъсне поредицата си от 10 двубоя без успех срещу "Реал".

С трите точки "Лос Меренгес" събраха 49 на върха - 8 пред "Севиля", чийто тим е с два мача по-малко. "Валенсия" заема 9-ата позиция с 28 точки. В следващия кръг "Реал" приема "Елче" и ще се надява на услуга от "прилепите", които са домакини на "Севиля".

Снимка: Getty Images