на живо

Бензема все още под въпрос за сблъсъка с "Интер"

Мускулни проблеми мъчат нападателя на "Реал" Мадрид

Нападателят на "Реал" Мадрид Карим Бензема продължава да бъде под въпрос за ключовия сблъсък с "Интер" в Шампионската лига. Двата тима се срещат на "Сан Сиро" в сряда (25 ноември, 22:00 ч., bTV Action)

Французинът е измъчван от мускулни проблеми и тренира извън основната група, надявайки се е готов за двубоя в Милано. Според авторитетното испанско издание "Марка", утрешното занимание на "кралете" ще внесе повече яснота.

Бензема има 6 гола в 11 мача през настоящата кампания и обиковено води атаката на тима. Миналият сезон бе най-силният за него с екипа на "Реал" - отбеляза 27 попадения в 48 двубоя, а кралският клуб спечели титлата в Испания.

Треньорът Зинедин Зидан не рискува с включване на Бензема срещу "Виляреал" през уикенда, когато "Лос Меренгес" стигнаха само до равенство 1:1 на "Алфредо Ди Стефано". Мадридчани са на четвърто място във временното класиране в Ла Лига - 6 точки зад лидера "Реал Сосиедад", който е с мач повече.

Снимка: Getty Images

В Шампионската лига "Реал" обаче е във втора група - една от най-оспорваните до момента. Води "Борусия" Мьонхенгладбах с 5 точки, пред испанския гранд и "Шахтьор" Донецк с по 4, а "Интер" е на дъното с 2.

Мачът "Интер" - "Реал" Мадрид може да даде отговор на много въпроси. В първия двубои между двата гранда - в началото на месеца, испанците се наложиха с 3:2. Тогава "Белия балет" откри резултата с попадение именно на Бензема.