на живо

Бербатов: Не спазиха устава, ще си търсим правата в съда (ВИДЕО)

Един глас реши битката за шеф на БФС

Бербатов: Не спазиха устава, ще си търсим правата в съда (ВИДЕО)

Димитър Бербатов приема загубата в битката за президентския пост на БФС, но ще се обърне към съда, тъй като смята, че не е бил спазен уставът и е трябвало да има балотаж. 

Борислав Михайлов бе преизбран за президент на извънредния конгрес с 241 гласа срещу 230 за Бербатов. Христо Порточанов беше подкрепен от 8 клуба. 

"Разочаровани сме от факта, че 20 клуба от Благоевград не бяха допуснати по необясними причини. В крайна сметка вотът е такъв, какъвто е, научили сте го. Но има едни нарушения, които се опитвахме да оспорим. В началото беше казано, че 483 делегата са вътре, трябваше 242, за да се спечели... Защо няма балотаж? Ние това питахме. Отговориха ни... даже не разбрах какво ни отговориха. Водещият на цялата шоу-програма се опита да каже нещо, ние се опитахме да покажем в устава какво е написано.

Ще оспорваме, тъй като пак има съд, пак можем да се обърнем натам. Те го извъртяха по някаква друга формула. Водим се по устава на БФС, но те не го правят това. Загубата е за нас.

Има стенограма. Самият водещ каза, че за да победи кандидат му трябват 242 гласа. Записано е в стенограмата, но не ни дадоха да я видим. Отиваме в съда. Не искаме да изглеждаме като хора, които не могат да приемат загубата, но това не е точната загуба. Те имат 241, един глас не им стига, това е неправилно. Странно е, вие задавате правилните въпроси.", каза Бербатов пред журналистите.

"Аз казах, че каквото и да се случи, ние сме морални победители. Видяхте какво се опитахме да направим. Няма от какво да се срамуваме и продължаваме да се борим. Отивайки към съда си мислим, че трябва да има конгрес през март", продължи той.

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" разкри и как ще изглежда Изпълнителният комитет, който се гласува в момента. Той сподели, че Апостол Апостолов и Иван Василев са новите имена.

"Слухове колкото искаш, постоянно се въртят. Срещал съм се с кметове, срещал съм се и с политици. А в случая - дали има политическа намеса, може да разберете от това кои хора са в Изпълкома и да навържете нещата", добави той в отговор на въпрос дали има политическа намеса в днешните избори.