на живо

Бербатов: "Лудогорец" ще печели, докато ЦСКА и "Левски" не вдигнат нивото

Бившият нападател коментира представянето на "орлите" пред румънско издание

Всяка една от деветте титли на "Лудогорец" е напълно заслужена, смята Димитър Бербатов. В интервю за румънското издание Prosport, бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" заяви, че в основите на успехите на "орлите" са добрите скаути и правилната организация.

Бербатов смята, че Клаудиу Кешеру е попаднал на точното място и няма нужда да напуска "Лудогорец" въпреки интереса от други клубове.

"Кешеру се справя чудесно от самото начало. Като футболист понякога намираш своето място, чувстваш се добре и може да останеш в даден тим за 10 години. Знаеш, че си на правилното място и не искаш да си тръгваш. За Кешеру важи това. Щом вкарваш толкова често и си титуляр в мачовете от Шампионската лига, за какво да си тръгваш? Разбира се, понякога трябва да имаш добра преценка какви са ти качествата", каза Бербатов.

"Ако си футболист на "Лудогорец" в България, няма да стигнеш до "Манчестър Юнайтед", "Реал" Мадрид или "Барселона", така че е по-логично да останеш, защото ще бъдеш уважаван и ще вкарваш много голове", смята българинът.

"Моци е обичан и уважаван в "Лудогорец", на негово име е кръстена една от трибуните на стадиона. Ако към тримата няма интерес от големи клубове, няма причина да си тръгват от България, родината им Румъния е на една ръка разстояние".

"Лудогорец" спечели девет поредни титли и всяка една от тях беше заслужена заради добрата организация в отбора и начина, по който играе. Тимът постигна няколко страхотни резултата в Шампионската лига, което също беше заслужено. Добрите скаути в "Лудогорец" намират много добри футболисти, играещи извън България. Някои от тях после са продавани на печалба и така клубът генерира приходи", каза още той.

"Лудогорец" е над останалите клубове в страната от девет години. Ако продължават така ще достигнат до 10 поредни титли, дори и повече. Всичко зависи от ЦСКА и "Левски", те трябва да повишат нивото си, за да променят нещо", добавя Бербатов.