на живо

Бербатов: Стефанов се страхува, защото аз символизирам промяната

Бившият нападател отново показа несъгласието си с управлението на родния футбол

Lap.bg

Голмайстор номер 1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов за пореден път показа несъгласието си с начина, по който се управлява българският футбол.

В коментарната си колонка на своя сайт, бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" и "Байер" Леверкузен сподели мнението си за най-актуалните събития от седмицата, като не пропусна и да нападне президента на "Славия" Венцеслав Стефанов.

"Изявите му (на Стефанов) показват колко е объркано всичко в някои сфери на живота. И колко страх има, ако аз или други хора тръгнат да влизат в управлението на футбола ни. Защото аз символизирам промяната, а тя не се иска и не се търси от определени хора. И нормално, Венци мина 70 години и няма място в следващия Изпълнителен комитет", пише Бербатов.

Снимка: Lap.bg

"Но всъщност мисълта да пусне кокала го ужасява. Лошото е, че от изявленията му, когато говори за други хора, толкова често се чува откровен расизъм, дискриминация, лъжи, че се чудя как му дават поле за изява? Да вярваш на думата на този човек, е все едно да вярваш на Бърнард Мейдоф. Аз казах "майната ви" точно на такива хора от управлението на футбола, които не уважават успехите на другите, хора, за които злобата и интригите са ежедневно занимание".

Бербатов коментира още трансфера на Мартин Камбуров от ЦСКА 1948 в "Берое" и преследването на рекорда на Петър Жеков за най-много голове в българския елит.

"Изненадващ трансфер - поне за мен, но е факт. Респект за Марто, който на 40 години продължава да играе професионален футбол. Мисля, че ще подобри рекорда и му стискам палци", добавя Бербатов.

Снимка: etarvt.bg

Бившият футболист си пожела интересни мачове в българския шампионат. Според него предстои вълнуваща битка за титлата, както и за спасението в Първа лига. Отскоро Бербатов е част от треньорския екип на "Етър", като се занимава с подготовката на нападателите.