на живо

Бербатов: БФС каза на младите "Няма да разчитаме на вас! Не тренирайте!"

Кандидатът за президент на БФС реагира срещу падналото ограничение за броя на чужденци извън Европейския съюз в отборите

Lap.bg

С остра позиция, споделена в социалните мрежи, Димитър Бербатов разкритикува решението на Българския футболен съюз да отмени ограничението за използване в отборите на чужденци извън Европейския съюз. Вчера (17 февруари) стана ясно, че квотата е отменена на събранието на Изпълнителния комитет в понеделник.

"Всички знаем как е взето това решение. Потайност, задкулисност... Както се проведе последният Изпълком. Какво всъщност казва БФС на младите български футболисти. Казва им: "Не си губете времето! Няма смисъл! Ние няма да разчитаме на вас! Защо сте ни? Не тренирайте! Ние няма да развиваме българския футбол, ние ще разчитаме на други хора, на чужденци извън Европейския съюз. Те са по-добри от вас. Вие не ставате.". После се чудим защо подрастващото поколение, младите деца, които сега тръгват, спират с футбола и не искат да се развиват, защо няма популяризиране на футбола. Именно заради такива решения. "Не сте достатъчно добри, за да играете за националния отбор" - това се казва на българските млади футболисти. И това го казва ръководният орган на българския футбол", казва Бербатов във видеото в профила си.

Той вече заяви, че ще се кандидатира за президентския пост за конгреса на 18 март. Позицията на него и щабът му по темата остава непроменена - ограничение до трима чужденци извън Европейския съюз в тимовия лист.

"Това решение е пагубно за развитието на нашите млади български футболисти. Решение, което е взето на последния изпълком с допитване до професионалните клубове. Обаче "Септември" София излиза и казва, че никой не се е допитал до тях. "Славия" казва абсолютно същото нещо. Сигурен съм, че има още клубове, които могат да излязат и да кажат, че никой не се допитал до тях. Призовавам ги да го направят. Търсим прозрачност в управлението и взимането на решения в българския футбол. Професионалната футболна лига казва, че това е инициатива на БФС. БФС казва, че това е инициатива на ПФЛ. Пак някой лъже. Качество, на което сме свикнали и гледаме в последните години в българския футбол. Предава се топката от едното поле в друго, бяга се от отговорност", каза още той.

От Българския футболен съюз заявиха, че ще коментират казуса през следващата седмица.