на живо

Бербатов иска конгрес на БФС през септември

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" продължава обиколката си из страната

Lap.bg

На среща с клубовете от пернишкия регион кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов е предложил 21 септември като възможна дата за конгреса. 

От клуба на село Ноевци - "Черногорец", споделиха детайли около срещата на Бербатов с футболните хора в областта.

"Днес бе голям футболен празник!!! Без футболна среща!!!

Димитър Бербатов лично проведе среща с футболните деятели на област Перник.

В салона на читалището в с. Ноевци срещата продължи близо два часа. Изложена бе програма, разисквани бяха редица проблеми. Всичко прозрачно и в диалог.

Благодарим за ползотворната среща на всички присъстващи (само два отбора липсваха)!!!

Капитанът на отбора ни Станислав Стойнев подари шапка и шал на Бербатов, но му даряваме и нашата подкрепа.

Бербатов ни дава надежда за промяна, която е в името на децата на България!!! Промяната зависи от ръководителите на клубовете. Предложената дата за конгрес от екипа на Димитър Бербатов е 21.09.2021 г. Колеги футболни деятели, бъдете смели и ден преди независимостта на страната, заедно да извоюваме независимостта на футбола!!!

Бъдете здрави!!!", написаха от "Черногорец" във "Фейсбук".

"Черногорец" бе клубът, който издигна кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС на последния конгрес на централата през 2018 г., когато бе преизбран Борислав Михайлов.

Снимка: Lap.bg

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" започна обиколка из страната, чиято цел е да представи идеите му за промяна в родния футбол. 

В края на април Бербатов обяви, че ще се кандидатира за президент на БФС на извънредния конгрес на 25 юни. Само ден по-късно обаче Борислав Михайлов оттегли оставката си, а от централата отмениха извънредния конгрес.

Редовните избори за президент трябва да се проведат през февруари 2022 г