на живо

Бербатов излиза да довърши Арсенал

Тази вечер Монако приема Арсенал, а Байер Леверкузен гостува на Атлетико Мадрид

Getty Images

Тази вечер в каналите на bTV Media Group ще може да наблюдавате поредните осминафинални мачове реванши от „Шампионска лига”. В 21:45 часа, пряко по bTV Action, Монако на Димитър Бербатов приема Арсенал. Също от 21:45 часа, по RING.BG, Байер Леверкузен гостува на Атлетико Мадрид.

Коментарното студио с водещ Йордан Георгиев започва в 21 часа, и по двата канала. Негови гости ще бъдат Тодор Кючуков и Александър Томаш.

Монако посреща Арсенал на своя „Стад Луи II” с комфортна преднина от 3-1 след първия мач в Лондон. Очаква се Бербатов да поведе атаката на „монегаските”, а фактът че тимовете в които е играл винаги са стигали до финал, след като са срещали Арсенал в турнири, не е за подценяване.

Снимка: Getty Images

Тимът на Леонардо Жардим има шанс да стигне до четвъртфинал за пръв път от 2004 година, когато Монако печели и турнира.

Жереми Тулалан, Яник Ферейра Караско и Жофри Кондогбиа се завръщат в състава на французите след контузии. Тримата пропуснаха победата с 3-0 над Бастия в петък, но вече са възстановени.

Интересен е фактът, че Монако има 75% успеваемост като домакин в „Шампионска лига” (18 победи от 24 изиграни срещи), като само Реал Мадрид ги задминава по този показател със 76% (77 спечелени двубоя от 101 изиграни).

„Монегаските” имат само два допуснати гола в седем изиграни срещи в тазгодишното издание на турнира, като нито един от тях не е на „Стад Луи II”.

Арсенал определено не очакваше тежкото домакинско поражение и сега се нуждаят от поне три гола, за да продължаи към четвъртфиналите. Арсен Венгер се завръща за пръв път в Монако, като мениджър на противников отбор, но по всичко изглежда, че няма си тръгне доволен от княжеството.

Габриел Паулища и Джак Уилшър ще пътуват с тима, но все още са под въпрос, а Микел Артета и Алекс Окслейд- Чембърлейн най- вероятно ще пропуснат двубоя.

Арсенал винаги е успявал да елиминират френските си съперници в европейските клубни турнири, това се е случвало пет пъти.

В другия двубой Байер Леверкузен гостува на Атлетико Мадрид, след като постигна домакински успех с 1-0 в първия мач.

Немците са в добра форма, а петте им поредни победи, без допуснат гол, са достатъчно показателни. Те заемат четвъртото място във временното класиране на Бундеслигата, изоставайки само на две точки зад третия Борусия Мьонхенгладбах.

Ларс Бендер е възстановен след получената в първия мач травма, и ще пътува с тима.

Леверкузен няма загуба срещу Атлетико в европейските клубни турнири досега. Те са записали една победа и две равенства. От друга страна, немците са загубили пет от шестте си гостувания в елиминационната фаза на „Шампионска лига” досега, допускайки 18 гола и отбелязвайки само 5.

„Дюшекчиите” не успяват да повторят впечатляващото си представяне от миналата година. Те са трети в „Ла Лига”, без победа в последните си четири срещи.

Тиаго Мендеш ще пропусне срещата за мадридчани, след като бе изгонен в първия двубой, а Диего Годин заради натрупани жълти картони. Марио Манджукич е на разположение на Диего Симеоне, след като пропусна срещата с Еспаньол в неделя.

Атлетико не са отбелязвали гол в турнира цели 205 минути. Най- дългият период за всички 16 тима останали в надпреварата.

Под ръководството на Симеоне, „дюшекчиите” са записали осем домакински победи в турнира (от девет мача). Те са отбелязали 24 гола в тези срещи и са допуснали само два.