на живо

Бербатов наказа Арсенал за масивна победа на Монако

"Артилеристите" шокирани на свой терен - 1:3

БГНЕС

Димитър Бербатов изигра много силен мач и вкара гол във вратата на Арсенал при шокиращата победа с 3-1 на Монако насред Лондон. Играчите на Леонардо Жардим приеха играта в своята половина преди почивката и не допускаха много положения пред вратата си.

Монако откри резултата в 38-та минута след удар на Жофри Кондогбия. Изстрелът на полузащитника се отклони от тялото на Пер Мертезакер и не остави шанс на Давид Оспина.

Веднага след почивката Арсенал реагира с няколко много добри положения, но нямаше късмета да вкара. Вместо това Монако организира скоростна контра в 53-та минута. Антони Марсиал напредна отляво и подаде топката на Димитър Бербатов, който направи 0-2.

Това допълнително смути играчите на Арсенал, а Монако събра още по-голямо самочувствие. В 75-та минута Димитър Бербатов отстъпи мястото си на Яник Ферейра Караско.

Нападенията на домакините не носеха острота, но все пак в 91-та минута, след изпълнение на ъглов удар топката попадна у Алекс Окслейд-Чембърлейн, който с хубав удар намали резултата.

Арсенал се втурна да търси изравняване, но елементарно загубена топка в средата позволи на Яник Ферейра Караско да напредне и да вкара трети гол за Монако.

Видео от мача гледайте тук: