на живо

Бербатов обжалва връщането на Михайлов начело на БФС

"Решението беше изненадващо за мен и екипа ми", заяви кандидатът за президент

Lap.bg

Димитър Бербатов и екипът му ще обжалват решението на Софийския градски съд да възстанови Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз. Това заяви той пред Българското национално радио.

Преди дни съдът отмени отказа на Агенцията по вписванията да впише повторно Михайлов като президент на централата. Той оттегли оставката си, подадена в края на 2019 г., като по този начин беше отменен извънредния конгрес, насрочен за 25 юни, за който се беше кандидатирал Бербатов.

"Решение, което беше изненадващо за мен и за моя екип. Но то може да бъде обжалвано в седемдневен срок и си мисля, по пътя на логиката, че то ще бъде обжалвано и вече след това ще видим какво ще се реши", заяви Бербатов.

Снимка: Lap.bg

Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" обяви, че ще се бори за президентския пост в края на април, ден след това Михайлов се появи на заседание на Изпълкома и оттегли оставката си. 

Самият Бербатов настоява за провеждането на извънреден конгрес през септември, а не на редовен, който трябва да бъде насрочен до края на февруари 2022 г.

Снимка: Lap.bg

"Няма от какво да се страхуват. Ако на клубовете им е добре да бъдат унижавани с различни "подаръци" - топки, ръкавици и други приспособления, нищо не можем да направим. Те трябва да са напълно свободни и да гласуват за тази промяна. Знаем какво се случва, знаем, че хора им звънят да им казват да не ходят на срещите. Това вече е страх от другата страна, които бранят да не се случи тази промяна и те си имат техни схеми на действие, които са остарели. Но никакъв страх не трябва да има, защото тези отбори в мое лице имат нужната подкрепа и накрая ще видят, че като спечелим, не е имало нужда да се страхуват", категоричен е Бербатов.

Кандидатът за президент на БФС в момента провежда редица срещи с клубове, за да представи своя план за развитие на футбола у нас.