на живо

Бербатов остана на косъм от знаменита победа срещу Дортмунд (ВИДЕО)

27 хиляди на "Тумба" разочаровани от равенството 1:1

БГНЕС

Димитър Бербатов бе титуляр и игра 89 минути за ПАОК при равенството 1:1 срещу Борусия (Дортмунд) от втория кръг в груповата фаза на турнира Лига Европа. Родният нападател попадна в стартовата единайсеторка на треньора Игор Тудор за първи път през сезона, което наложи промяна в тактическата схема на домакините, които излязоха срещу именития си съперник с трима футболисти в нападение. Партньори на българина бяха словаците Мак и Сабо.

Бербатов обаче не успя да продължи головата си серия, след като в последния кръг от гръцкото първенство отбеляза за успеха над Атромитос с 2:1. Срещу немския тим пред него не се откри чисто голово положение, а в началото на второто полувреме нанесе силен удар, в който обаче нямаше достатъчно точност.

Въпреки че не бе сред най-опасните играчи пред 27 хиляди зрители на стадион "Тумба", бившият национал бе на път да запише престижна победа в кариерата си, след като Роберт Мак даде преднина на ПАОК в 34'.

Снимка: БГНЕС

Тя бе запазена до заключителните 20 минути на срещата, но в 72' домакините допуснаха грешка в отбрана и Гонсало Кастро отбеляза изравнително попадение, след като центрирането му не бе засечено от Янузай и топката се търкули във вратата за 1:1.

Бербатов напусна терена в 89', когато бе заменен от Димитрис Пелкас. И в оставащите минути двата отбора не отбелязаха попадения, тръгвайки си с по една точка от срещата. Така Борусия (Дортмунд) вече е с актив от 4 на първата позиция в трета група. Краснодар, който загуби от "жълто-черните" в първия кръг, вече е втори след победа с 2:1 над азерския Габала. ПАОК е трети с две точки, а Габала е на последното място с един пункт.

В следващия кръг на 22 октомври за солунския гранд предстои важно домакинство на Краснодар, докато Борусия гостува на Габала. Само след три дни пък за ПАОК предстои голямо дерби в гръцкото първенство срещу шампиона Олимпиакос.