на живо

Бербатов пред bTV: Конгресът е на 12 октомври, не може да бъде отменен (ВИДЕО)

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" е доволен от решението на съда

Бербатов пред bTV: Конгресът е на 12 октомври, не може да бъде отменен (ВИДЕО)

Димитър Бербатов е доволен, че от съда са уважили подписката на клубовете за свикването на извънреден конгрес. Датата е 12 октомври, а решението не подлежи на обжалване.

"Съдът се произнесе по решението на клубовете, ние от тяхно име събрахме декларациите за свикване на конгрес, и съдът реши, както и очаквахме, че конгресът трябва да бъде свикан. Това е окончателното решение. Не може да бъде обжалвано, следователно БФС трябва да свика конгрес. Датата е 12 октомври.", каза Бербатов за bTV.

Снимка: Lap.bg

"Вече на този конгрес клубовете трябва да гласуват за този, който мислят, че трябва да ги представлява. Ако те са окей, гласуват си пак за него. Ако искат промяна - гласуват за този, който си преценят".

"Информирали сме ФИФА и УЕФА за това решение, което те също очакваха. От тук нататък Българският футболен съюз трябва да го организира. Ако откажат да го организират, ще си го организираме ние".

"Надявам се за конгреса УЕФА да изпрати делегати, които да наблюдават как се провежда. Той трябва да се проведе както при УЕФА - по чист, ясен и прозрачен начин. Ние ще се борим и за това!", каза още Бербатов.

В началото на август екипът на Димитър Бербатов внесе в централата 191 подписа от клубове (1/3) от цялата страна, които настояваха мандатът на Борислав Михайлов начело на футболната централа да бъде прекратен, а в края на септември 2021 г. да бъдат организирани избори за нов президент.

Снимка: Lap.bg

От БФС впоследствие съобщиха, че са прегледали документите, които са в обем на 900 страници, и са установили нарушения. На пресконференцията на 19 август след събранието на Изпълнителния комитет Борислав Михайлов заяви, че само 6 професионални клуба са се подписали под искането за извънреден конгрес. Останалите са с аматьорски статут и така подписката на Бербатов бе отхвърлена.

Това обаче накара екипът на голмайстор номер 1 на националния отбор да се обърне към съда за преразглеждане на подписката.

До момента Бербатов е най-сериозният конкурент за поста на Борислав Михайлов. Той обяви, че ще работи с бившите си съотборници в националния тим - Стилиян Петров и Мартин Петров.