на живо

Бербатов препоръчва: Погба в "Реал", а Санчо в "Юнайтед"

Нападателят анализира възможностите на "червените дяволи"

Lap.bg

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" и настоящ футболен анализатор - Димитър Бербатов, не вижда как Пол Погба ще продължи кариерата си на "Олд Трафорд".

Французинът претърпя операция на глезена през януари, а в последните месеци усилено се говори, че търси начин да напусне английския гранд. Според Бербатов, "Реал" Мадрид би била логична следваща спирка в кариерата на Погба.

"Ако иска да си тръгне, всяка възможност е добре дошла. Той самият знае, че винаги ще има отбори, които ще го искат, в които ще може да играе и да се представя добре. Това е част от човешката природа. Понякога не се чувстваш добре на едно място, чуваш много критики, затваряш се в себе си. Мислиш си, че никой не те оценява. След това се местиш в друг отбор и вкарваш 23 гола", разсъждава Бербатов.

Снимка: Reuters

"Ще ви кажа нещо за всички слухове, че Погба ще отиде в "Реал" Мадрид - не забравяйте, че треньор там е Зинедин Зидан! Когато треньорът и футболистът са от една държава, нещата са по-лесни, говорите един и същи език. Това носи спокойствие, така че не подценявайте ситуацията", добавя той.

За вероятен заместник на Погба в редиците на "Манчестър Юнайтед" бившият български национал посочва Джейдън Санчо от "Борусия" Дортмунд. За интерес към футболиста от английския тим се заговори преди дни.

Снимка: Getty Images

"Когато те иска отбор като "Манчестър Юнайтед", не може да мислиш. Казвал съм го и преди, Санчо има качествата, бързината и подхода. Сигурен съм, че ще попада по-често в сметките на селекционера на Англия Гарет Саутгейт, ако играе във Висшата лига. За мен той ще е страхотно попълнение. Любопитно ми е как ще се впише в отбора", съветва Бербатов.

bTV призовава: останете си вкъщи!