на живо

Бербатов: Резултатът от Суперлигата ще бъде скучни мачове, които да те приспят

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" коментира сформирането на новия турнир

berbatov.com

Част от футболистите на "Манчестър Юнайтед" ще са доволни да участват в Суперлигата, защото така ще се изправят срещу най-добрите", коментира Димитър Бербатов пред компания за залози. 

Въпреки това бившият нападател на "червените дяволи" е убеден, че крайният резултат от този турнир ще бъде "скучни мачове, които да те приспят". 

"Юнайтед" е сред шестте английски тима, подписали се под основаването на Суперлигата. Още с обявяването на новината за сформирането на надпреварата, тя бе широко разкритикувана, а феновете са недоволни и започнаха да протестират.

Снимка: Reuters

"На някои от футболистите ще им харесва, защото искат да се изправят срещу най-големите тимове, най-великите играчи. Но дали го искаме всяка седмица? Защото ще стане скучно, ще се познаваме толкова добре. Резултатът ще бъде скучни мачове", убеден е Бербатов.

Голмайстор номер 1 в историята на националния ни отбор смята, че дори "Реал" и "Барселона" няма да произведат четири вълнуващи мача помежду си.

"Понякога най-скучните мачове са между най-големите отбори в света. Накрая ще има скучни срещи, които ще те приспят".

Идеята на Суперлигата е да бъде конкурент на Шампионската лига. Президентът на новия турнир Флорентино Перес, който е и силният човек в "Реал" Мадрид, заяви, че няма никакъв интерес в реформирането на най-авторитетния клубен турнир.

От УЕФА обаче са категорични, че ще вземат всички мерки Суперлигата да не се състои, а санкциите за замесените отбори и техните футболисти ще бъдат сериозни.