на живо

Бербатов към софийските клубове: Живеете в модерно робство! (ВИДЕО)

Бившият нападател на ЦСКА се завърна на "Армията", представи плановете си за промяна

Lap.bg

Голмайстор номер 1 в историята на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов продължава обиколката си из страната. След посещения в редица големи градове бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" се срещна с представители на столичните клубове на стадион "Българска армия". 

Към обиколката на Бербатов вече се присъедини и неговият бивш съотборник в националния отбор и добър приятел Мартин Петров.

"Благодаря на тези, които са тук, както и на тези, които ги няма. Предполагам, че са им звъняли да ги плашат и да не идват, въпреки че недоумявам с какво могат да те плашат. Пак ви казвам, ако ви дават някакви неща, не ги подписвайки, покажете ни ги", каза Бербатов на срещата, продължила около 2 часа.

Той няколко пъти повтори, че "живеем в модерно робство" и е нужда промяна, за да тръгне футболът ни нагоре.

Снимка: Lap.bg

Според Бербатов най-големият проблем на играта в България е детско-юношеският футбол.

"Най-големият проблем е детско-юношеския футбол. Нещата, които сме ги говорили ги има. Не сме ги измислили. Искаме да ги вкараме в нашата народопсихология, защото ги има. Трябва да сложим тая идея в нашите условия", каза Бербатов, посочвайки Белгия като пример, който трябва да се следва.

Снимка: Lap.bg

Бившият нападател говори и за евентуален нов Изпълнителен комитет на БФС. Той смята, че в него трябва да има по-малко футболни хора. "Ето, това бихме били аз, Марто (Мартин Петров) и Стилиян (Петров). Малко нескромно звучи, но последните големи футболисти. От това разбираме, това сме правили цял живот, това обичаме", каза още Бербатов.

Сред по-познатите лица във ВИП ложата на сектор "А" на "Българска армия" бяха изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков, бившият футболист на "Левски" Станислав Ангелов, мениджърът Николай Жейнов и спортният директор на "Септември" София Кристиян Добрев.

Вижте повече във видеото.