на живо

Бербатов: Щастлив съм, че Ясен Петров даде шанс на толкова млади играчи

"Мисля, че това беше перфектният и най-подходящият момент"

Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор по футбол - Димитър Бербатов, използва сайта си, за да коментира представянето на "трикольорите" в световните квалификации срещу Италия и Северна Ирландия. Бербо се изказа ласкаво за селекционера Ясен Петров, който даде шанс за изява на редица млади играчи.

Бившият нападател на английските "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" коментира и треньорската рокада в ЦСКА.

Написаното от Бербатов:

- Има ли позитиви след първите три световни квалификации на България?

- Като изключим първия мач с Швейцария, за който вече дадох мнението си, в следващите два мача на националния отбор показвахме, да го наречем, по-добро лице. В мача с Италия стояхме добре на терена, имаше раздаване, борба и най-вече - нямаше страх в момчетата! Симпатизирам на момчетата и наистина ме беше доста яд, когато определен момент в даден мач може да повлияе на развитието на нещата. Визирам дузпата, разбира се, която за мен беше несъществуваща! Да, Италия разполага с много повече класа. И си личеше. Но понякога само това не е достатъчно, за да спечелиш мач. И съм напълно сигурен, че ако не беше тази дузпа, Италия щеше да изпита огромни трудности до края на мача.

Снимка: Lap.bg

Срещу Северна Ирландия мисля, че заслужено поделихме по една точка. Пак имаше доста борба и от двата отбора, доста центрирания и желание да се отбележи така ценен първи гол. Но като цяло беше мач, в който не изпъкваха технически качества. Изцяло борбен мач, в който се разчиташе на грешки от някоя от двете страни. Накрая можехме и да спечелим, но блестяща реакция на вратаря лиши Димитър Илиев от гол.

- Представянето на младите в националния отбор

- Щастлив съм и съм доволен, че Ясен Петров даде шанс на толкова много млади играчи да направят своя дебют за националния отбор! Браво! Мисля, че точно това беше перфектният и най-подходящият момент за подобно нещо! Всички момчета се представиха на добро ниво и се надявам това да е началото и базата, на която да градят бъдещите си участия за отбора. А и, надявам се, успехите си! Едно нещо трябва да знаят - амбицията и постоянството в изявите им трябва да са постоянна величина, ако искат да постигнат напредък в развитието си! Успех!

Снимка: Lap.bg

- Завръщането на Любо Пенев в ЦСКА и смяната на Акрапович

- Мисля, че не само аз съм изненаданият в случая от тази рокада в родния футбол. Животът на треньора в нашето първенство е доста кратък! Жаждата за бърз успех - сега и веднага, кара собствениците да взимат решения, които изглеждат странно на моменти, и винаги треньорът е този, който си тръгва пръв! В случая се надявам Любо Пенев да получи достатъчно време да разгърне вижданията си за играта и да не говорим след 3 месеца за ново назначение!

Много пъти съм казвал, че винаги се говори колко много чужденци има в нашия футбол, но това важи и за треньорите чужденци! Аз винаги съм адвокатствал за българските треньори и най-вече за младите специалисти, защото знам, че имат качества и желание за работа и развитие! Радвам се, че Любо Пенев - български треньор, доказал качествата си, пак е начело на един от грандовете в България и дано донесе успехите, които прилягат на голям отбор като ЦСКА!

Снимка: Lap.bg