на живо

Бербатов става треньор в "Етър" Велико Търново

Той ще подготвя нападателите на "виолетовите"

Димитър Бербатов ще стане част от треньорския екип на "Етър", съобщава изданието "Велико Търново спорт". Очаква се още следващата седмица голмайстор номер 1 в историята на националния ни отбор по футбол да се присъедини към лагера на "виолетовите" в Южна България и да започне работа персонално с нападателите на "Етър".

Снимка: Lap.bg

"Бербатов ще дойде да започне може би стаж в "Етър". Ще бъде официално част от екипа. Където и да съм бил треньор досега, той винаги е идвал да тренира с нас. Но сега вече ще е под друга форма – като лицензиран треньор, като човек, който ще се занимава персонално с нападателите. Вероятно ще дойде още на лагера, после ще пътува до Велико Търново. Така че ще бъде занапред част от моя екип", заяви треньорът на "виолетовите" Александър Томаш.

Снимка: Lap.bg

"Ние сме израснали заедно, още от общежитието на ЦСКА. Това, че той се разви като футболист и личност до това ниво, само показва какъв човек е", коментира Томаш.

Наставникът на "Етър" призна, че преди да подпише с "болярите" е отказал далеч по-добра оферта заради условието, че трябва да отиде само с един от екипа си. "Екипът ми е нещо, което ме прави силен – всеки един от нас е силен в своите аспекти", добави Томаш.

Снимка: НСА

Неотдавна Димитър Бербатов придоби лиценз "А" от Националната спортна академия, като следващата стъпка в треньорското му развитие е лиценз PRO от УЕФА. Въпросният лиценз дава право да се ръководят мачове от родния елит, както и националните гарнитури на страната. Европейската централа обаче има условие - обучението не може да започне, ако даден кандидат няма за определен период официално стаж като треньор във Втора лига или като помощник в Първа лига.

Бербатов прекрати състезателната си кариера през есента на 2019 г.