на живо

Бербатов: Никога няма да работя с Борислав Михайлов

"Странно е, че ръководството на БФС все още не е вписано в Търговския регистър", каза бившият нападател

Бербатов: Никога няма да работя с Борислав Михайлов

Димитър Бербатов намира за странно, че все още новото ръководство на БФС не е вписано в Търговския регистър. На извънредния конгрес на 12 октомври Борислав Михайлов бе преизбран за президент на футболната централа с 241 гласа. Бербатов остана втори с 11 гласа по-малко - 230.

"Все още в Търговския регистър не е заявено нищо за регистриране на новото ръководство на БФС, което е странно. Защо не е направено, трябва да ги питате. Протокол няма от самото събрание, което се случи, отборите трябва да го искат, за да знаят какво е станало. И най-важното, което трябва да кажа, е, че ако в този протокол не е записано, че водещият на конгреса каза 483 присъстващи и са нужни 242 гласа, за да се вземат важните решения и както пише в устава на БФС, които някои го цитират като Библия, но не го спазват, мнозинството се определя от присъстващите. Ако в протокола не е записано това, значи са го фалшифицирали.", коментира бившият нападател по време на откриването на детския футболен комплекс Sofia Football Lab.

По повод изказването на Бербатов, членът на Изпълкома на БФС Атанас Фурнаджиев заяви за bTV, че юридическият екип работи усилено по вписването на Борислав Михайлов за президент на футболния съюз. Фурнаджиев уточни, че ще бъде спазен законовият срок.

Преди ден в телевизионно интервю Михайлов обяви, че е готов да работи заедно с Бербатов за бъдещето на родния футбол. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" обаче е категоричен, че това е невъзможно.

Снимка: Lap.bg

"Никога няма да работя с Михайлов. Имам си хора и екип, с които искам да работя. Различни поколения сме, начините ни на мислене са различни, вижданията ни за някои неща са тотално различни. Това никога не може да се случи."

Бербатов отново заяви, че има нередности при избирането на Михайлов: "Конгресът не се проведе, както трябва и беше омаскарен, особено накрая, когато по устав трябваше да има балотаж и не се случи, затова ще има обжалване в съда. В протокола трябва да пише това, което всички чухте на аудиозапис на конгреса, ако е друго, значи е фалшифицирано."

"Доста нередности се случиха на самия конгрес. Ако всичко се случваше както трябва и бяхме загубили, нямаше да има проблем. Но сега трябва да се обърнем към съда и той да отреди кое е правилното нещо. В устава си пише точно и ясно", каза още той.

Бербатов отхвърли обвиненията от Йордан Лечков и Венцеслав Стефанов, че се е плащало делегати, за да гласуват за него: "Това е тактика за отвличане на внимaнието от по-важните неща, които току-що казах. Не намирам думи да коментирам тези приказки на тези хора. Това дори не трябва да е интересно.", добави Бербатов.