на живо

Бербатов: Уж са в оставка, а се опитват да провалят конгреса с хвърчащи листа

Голмайстор номер 1 в историята на националния отбор призова футболните ни клубове да не се оставят да бъдат измамени

Голмайстор номер 1 в историята на националния отбор Димитър Бербатов призова футболните ни клубове да не се оставят да бъдат измамени от "хора уж в оставки", които искат да останат на власт в БФС и "да продължат да пречат на българския футбол".

Също така бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" поиска промени в дневния ред на конгреса на 25 юни.

"Тъй като вече коментирах Суперлигата и повечето родни медии преведоха какво казвам, мисля че няма какво повече да добавя по въпроса. Надявам се, че отборите, които участваха, са си научили урока и при бъдещи подобни действия вече ще знаят как точно да процедират!

Сега искам да обърна внимание на една тема, която се появи в родните медии - опитите на част от ръководителите на българския футбол да спрат провеждането на конгреса на БФС на 25 юни с декларации на хвърчащи листа, давани за попълване на определени клубове! С подобни декларации, които нямат никакво правно основание или тежест! По същата логика може да се пуснат декларации за провеждане на Конгреса, и той да е редовен!?

След като една от изтъкваните причини е да няма два пъти конгрес през няколко месеца, защото уж щял да натежи на бюджета, защо тогава не се направи така, че този конгрес да е редовен, а следващия да се премахне напълно?!

Още повече, както вече споменах - в устава никъде не се споменава думата извънреден! Но опитите за спиране на обявения конгрес, поканата за който вече дори е вписана в Търговския регистър, продължават с пълна сила. И идват от хората, които са уж в оставки!

Снимка: Lap.bg

Което ме води към друго. На следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС, което ще бъде на 28 април, г-н Касабов, в ролята на изпълняващ ролята на президент, според мен трябва да попита поименно всеки от членовете на Изпълнителния комитет, при това финално, кой е подал писмена оставка и кой не! Да се запише в протокола и да се знае 100% кой какво е направил!

Тъй като има доста тънкости в юридическите среди, някои от тези членове на Изпълнителния комитет си правят сметки да останат в Изпълкома, да не подават оставки, на конгреса Изпълнителният комитет само да бъде допълнен с нови членове - а въпросните от стария да останат и да продължат да пречат на българския футбол до следващия конгрес!

Някой вижда ли логика, при положение че клубовете не ги искат?!

Снимка: berbatov.com

Има начин това да не се случи. Просто този Изпълнителен комитет трябва да промени дневния ред на конгреса и да сложи точки в него, които казват:

1. Приемане на подадената оставка от президента на БФС.

2. Прекратяване на мандата и правомощията на Изпълнителния комитет и освобождаване на всички негови членове.

3. Избор на нов президент и Изпълнителен комитет с мандат 4 години.

Това е! Не е трудно, нали!? Само желание и морал трябва да има!

Но тук е и ролята на клубовете! Те трябва да знаят, че има начин. Да бъдат активни, да се интересуват какво ще се случи и какви решения ще се взимат, а не да се оставят да бъдат измамени, защото точно това искат да направят определени хора!", написа Бербатов в традиционната си коментарна колонка на своя сайт.