на живо

Бербатов: Вписването на решенията на Конгреса е спряно. БФС: Нормално е, след като има жалби

Емил Костадинов заяви, че всички нужни документи са били предадени в срок

Софийският градски съд е спрял процедурата по вписване на решенията на конгреса на Българския футболен съюз от 12 октомври, в това число и преизбирането на Борислав Михайлов за президент. За това съобщава основният конкурент на бившия вратар в изборите – Димитър Бербатов чрез страницата на своята кампания.

Действията на съда идват след обжалване на процедурата по провеждане на конгреса от три клуба - ФК "Балкан Варвара”, ФК "Венци” и ФК "Русокастро”.

Димитър Бербатов и щабът му алармират още, че повече от месец след провеждането на конгреса, протокола от него не е подаден и по този начин се пораждат съмнения, че може да бъде фалшифициран.

„Фактът, че правният консултант на БФС (сериозна адвокатска кантора) не е подала основния документ, необходим за това вписване, показва, че съдържанието на протокола е причина за сериозни притеснения от страна на БФС“, пише на страницата на Бербатов.

Потърсен за коментар членът на Изпълкома и първи вицепрезидент на централата – Емил Костадинов, заяви, че тези решения на съда не са изненадващи и е нормално да има забавяне при процедура за обжалване.

„Всеки ден излизат някакви публикации. Като има жалби е нормално. Съдът ще се произнесе. Всичко е предадено надлежно там, където трябва. Ако някой говори нещо друго, това е лъжа. Попитайте Софийски градски съд. Не се доверявайте само на екипа на Димитър Бербатов. Документите са много. Всичко е подадено в срока, в който е указан от държавата, в едномесечния срок“, каза Костадинов.

„След конгреса, когато се чуха резултатите, Димитър Бербатов излезе на трибуната и каза, че такъв демократичен конгрес не е вижда. След 5 минути започна да говори друго. Думите на Димитър Бербатов просто не ме интересуват. Нямам представа каква му е целта. Той загуби изборите в пряк двубой. Просто трябва да изчака следващия Конгрес и да се подготви по-добре“, добави той.

Снимка: БГНЕС

През октомври 2021 г. Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз за пети път. Това се случи на извънреден конгрес на централата. Той получи подкрепата на повечето делегати - 241 гласа срещу 230 за Бербатов.