на живо

Бербатов взе диплома и заяви амбиции да управлява БФС

Мачът на Стоичков няма да е на ниво Шампионска лига, но ще е нещо хубаво, добави голмайстор №1 на България

Голмайстор №1 в историята на България Димитър Бербатов вижда бъдещето в управлението. Това призна самият той. Днес Бербо получи дипломата си по "Спортен мениджмънт" от Националната спортна академия. Новото попълнение на "Керала Бластърс" заяви, че има високи цели и след края на кариерата си.

"Аз с тази диплома мога да бъда управленец. Дали мога да застана начело на БФС? Да, мога да го направя, но мога да бъда и министър, нали. Трябва да се целим високо, но всичко ще дойде с времето си. Обичам паралелно да правя всички неща, а догодина ще съм на 37 години, така че трябва да се замислям. Моята диплома ще ми помогне, ако реша да се занимавам с управление", каза Бербатов

"Засега ще продължавам да играя футбол, отивам в Индия и искам да оправдая очакванията на всички хора. Два пъти отборът губи финал, но се надявам на третия път да има късмет и аз да помогна. Вече дори не се виждам като нападател, повече ме влече да съм халф, да давам изява на младите момчета, да ги чакат за интервюта. Моето време мина, отивам да популяризираме футбола"

"Преди години ми минаваха детски неща в главата – да се отказвам след "Манчестър Юнайтед", но спреш ли е много трудно. Всичко зависи от това как ще ми се получат нещата в Индия."

На 20 септември (сряда) Бербатов ще вземе участие в в шоу мача на Христо Стоичков и дрийм тима на "Барселона" в Стара Загора. Двубоят е с начален час 19:00 и ще бъде излъчен пряко по bTV Action.

"Със сигурност няма да е мач на ниво Шампионска лига, но ще е нещо хубаво. Да се видим с хора, с които сме играли, и да има хора, както беше на моя мач и на неговия (юбилеят на Христо Стоичков – бел. ред.), коментира Бербо.

Тагове:

@