на живо

Камбуров и "Берое" стъжниха празниците на "Левски"

Трета загуба за "сините" в последните шест мача

Lap.bg

"Берое" нанесе трета загуба на "Левски" в последните шест мача. Старозагорци спечелиха с 2:1 като домакини на "сините" в мач от 20-ия кръг на Първа лига. Така столичният гранд продължава без победа извън София от края на август.

Срещата в Стара Загора се игра в гъста мъгла. Резултатът бе открит от Мартин Камбуров, който за първи път наказа "Левски" с екипа на "Берое". Габриел Обертан изравни за 1:1 с първия си гол от началото на сезона и то в 50-ия си мач за "сините". Победното попадение на заралии бе дело на Александър Василев.

Гостите започнаха малко по-активно двубоя под Аязмото. В 5-ата минута Обертан стреля опасно от границата на наказателното поле, но Душан Перниш се намеси решително и спаси.

В 30-ата минута пък Давиде Мариани центрира от фаул, топката бе изчистена към непокрития в наказателното поле Паулиньо, но той стреля високо над вратата.

Минута по-късно Мартин Полачек спаси опасен шут на Мартин Камбуров от близка дистанция.

В 39-ата минута Мариани допусна груба грешка, след което Камбуров направи двойно подаване с Борислав Цонев и реализира за 1:0. В първата половина на второто полувреме головите ситуации пред двете врати липсваха. В 77-ата минута Обертан изравни с удар от около 20 метра. Само две минути по-късно обаче домакините си върнаха преднината. Рубен Бригидо центрира и влезлият като резерва Александър Василев отблизо изненада вратаря Полачек, прокарвайки топката между краката му.

В 89-ата минута ветеранът Камбуров пропусна да реализира трето попадение във вратата на столичани, а вратарят Полачек се намеси решително.

В четвъртата минута на добавеното време Давид Яблонски от съвсем близка дистанция не успя да изравни резултата и да донесе точка на тима от "Герена".

Тази загуба остави "Левски" с 41 точки на третото място. Вторият ЦСКА има 42 и мач по-малко, а лидерът "Лудогорец" е с 48 и също мач по-малко.