на живо

Берое би Партизан за 100-годишен юбилей

Старозагорци вкараха два гола на сръбския гранд

БГНЕС

Берое победи сръбския Партизан в юбилеен мач за 100 годишнината на клуба в Стара Загора. Близо 10 хиляди фена се включиха в тържествата на стадиона под Аязмото.

Преди началото на приятелския двубой бивши и настоящи звезди на зеления клуб получиха юбилейни награди от ръководството на клуба, а Министърът на спорта Красен Кралев връчи на ръководството на зелените възпоменателен плакет.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров обяви номинацията на легендата на клуба Петко Петков за почетен гражданин на Стара Загора.

Водещ на шоуто бе старозагорецът Станимир Гъмов, а неговият съгражданин Стефан Вълдобрев задно с Ваня Джаферович и групата "Обичайните заподозрени" изпълниха новия химн на Берое.

През първото полувреме на приятелския мач играта бе равностойна. Домакините имаха няколо добри положения без обаче сериозно да застрашат вратата на съперника. Берое откри резултата в 42-та минута. След изпълнение на корнер, топката попадна в Елиаш де Силва който от няколко метра не пропусна да отбележи. "Зелените" удвоиха в 76-та минута след бърза атака. Автор на второто попадение бе Исмал Иса, който се разписа с глава. В тима на Партизан играха българите Валери Божинов и Иван Бандаловски.

"Днеска стана един спектакъл в който мисля че зарадвахме феновете и най-вече така Берое победиха и направиха шоу за тяхните фенове. И това ще остане, да - аплодисментите от феновете на Берое", заяви след мача нападателят на Партизан Валери Божинов.

Футболния празник за вековния юбилей на Берое завърши с хореография на феновете на терена и празнична заря.