на живо

"Берое" и "Академик" Пловдив определят българския финалист в Балканската лига

Полуфиналите са днес от 17:30 ч. и 20:00 ч. на живо по RING, на VOYO.BG, както и онлайн на btvnovinite.bg

"Берое" и "Академик" Пловдив определят българския финалист в Балканската лига

Започва седмицата, в която България може да има шампион в европейския клубен турнир по баскетбол - Деласпорт Балканска лига. Надпревара, която може да гледате в ефира на спортната телевизия RING, на платформата VOYO.BG, както и онлайн на нашия сайт btvnovinite.bg.

"Берое" и  "Академик" Пловдив са съперници в първия полуфинал в Израел днес от 17:30 ч. Другият финалист ще бъде определен от срещата между израелските "Гилбоа Галил" и "Апоел Холон" от 20:00 ч.

Снимка: bTV

Финалът ще бъде на 29 април от 20:00 ч., а мачът за бронза - преди това от 17:30 ч.

"Берое" отпадна още на старта на плейофите в Националната баскетболна лига (НБЛ). За сметка на това баскетболистите от Пловдив продължават битката на два фронта, тъй като преди два дни елиминираха "Черноморец" в четвъртфиналите и вече са на полуфинал в шампионата. 

За първи път в историята си "Академик" Пловдив стига до Файнъл Фор в европейски турнир, а треньорският тандем Йордан Янков - Александър Груев е най-младият в Балканската лига през този сезон.

Снимка: bTV

От другата страна на паркета, "Берое" е на полуфинал в Балканската лига за трети път. Като "златна" за баскетбола в Стара Загора може да бъде определена 2017 г., когато под ръководството на Любомир Минчев тимът печели Балканската лига, Купата и Суперкупата на България. През сезон 2018/19 "Берое" отпада на полуфиналите в турнира.

"Берое" няма да може да разчита на всичките си баскетболисти, тъй като заради травми в България останаха четирима важни играчи на тима – Николай Стоянов, Павел Маринов, Кей Джей Фейтън и Костадин Лазаров.

При "Академик" няма проблеми, а Йордан Янков може да разчита на дълга скамейка.

Снимка: bTV

Двата отбора са се срещали пет пъти през сезона до този момент, като отборът от Пловдив печели всички срещи. Две от тях са в група Е на Балканската лига (85:86 – 21 октомври; 88:89 – 28 януари).