на живо

Берое измъкна победата срещу Локомотив в Пловдив

"Зелено-белите" с първи успех в "А" Група

Берое записа дебютен успех в новия футболен шампионат. Футболистите на треньора Петър Хубчев надиграха Локомотив (Пловдив) като гост с 2:1 и вече имат 4 точки, след като преди седмица направиха равенство 0:0 у дома с Монтана. От своя страна "черно-белите" не започват сезона добре, тъй като това е второто им поредно поражение. В първия кръг Локо бе надигран с 0:3 от Славия. 

На стадиона в парк "Лаута" резултатът бе открит от Игор Джоман в 17'. Той засече чудесно подаване на Атанас Зехиров. Само 15 минути по-късно обаче домакините изравниха. Голмайсторът Мартин камбуров бе точен от дузпа, отсъдена за спорна игра с ръка на Венци Василев в наказателното поле. 

През второто полувреме играта бе равностойна, но в 78' разликата направи светкавична контраатака на Берое. Жуниор Мапуку бе изведен на отлична позиция, от която не сгреши, осигурявайки трите точки на старозагорския тим.

В следващия кръг Локомотив гостува на Ботев в пловдивското дерби, а Берое приема новака Пирин (Благоевград), който в понеделник е домакин на Славия в последен мач от втория кръг.