на живо

"Берое" изпоти "Лудогорец", но шампионите победиха

Джоди Лукоки донесе трите точки за домакините

Lap.bg

"Лудогорец" победи "Берое" с 1:0 в среща от 15-ия кръг на Първа професионална лига. Единствения гол в мача отбеляза Джоди Лукоки през второто полувреме.

Мачът започна с възможност за гостите от Стара Загора да открият резултата. Защитниците на шампионите не се разбраха в собственото си наказателно поле, топката попадна в Меска, но той стреля встрани от вратата. "Лудогорец" отговори с шутове на Горалски и Марселиньо, но и те не попаднаха в целта. 

В 20-ата минута страничният съдия спря със сигнал за засада атака на "Берое". Положението обаче бе спорно и предизвика недоволство у гостите. Козмин Моци пък предяви претенции да бъде показан жълт картон на Борислав Цонев, който, въпреки сигнала, прати топката във вратата, но без това да се отрази на резултата. 

До края на полувремето Цонев стреля към Ренан, но топката излезе в аут, а Кешеру изпробва рефлексите на вратаря Перниш.

Снимка: Lap.bg

Следващият точен удар по посока на вратата също бе на сметката на "Лудогорец". Лукоки стреля в 55-ата минута, но Периш улови. Вратарят на "Берое" показа качества и в 71-ата минута, когато Кампаняро изпробва рефлексите му.

Домакините все реализираха гол 10 минути по-късно. След центриране на Натанаел отляво, Лукоки остана непокрит в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата на противника за 1:0.

Така "Лудогорец" постигна 12-а победа в Първа професионална лига и остана на върха с 3 точки преднина пред втория ЦСКА. "Берое" пък е на 4-о място с 27 точки.