на живо

"Берое" остави "Левски" без победа на "Герена" през 2019 г.

Старозагорци обърнаха "сините" и победиха с 2:1

Lap.bg

"Берое" победи "Левски" с 2:1 като гост и по този начин продължи кошмарната серия на "сините", които са без успех на стадион "Георги Аспарухов" през 2019 г. Като домакин тимът на Георги Дерменджиев постигна една победа през годината - срещу ЦСКА през февруари, но на националния стадион "Васил Левски".

Старозагорци направиха пълен обрат, а трите точки правят актива им 50 точки. Те са на четвърта позиция, докато "сините" са с 59 на третата.

Снимка: Lap.bg

Преди срещата трибуните притихнаха за минута мълчание в чест на легендата на "Левски" Александър Костов, който почина преди седмица.

Първото полувреме не предложи много атрактивни положение. Паулиньо стреля към вратата на "Берое" в 4-ата минута, но топката се отби от напречната греда.

Второто полувреме започна с натиск на "Левски". Той бе материализиран в 49-ата минута, когато Станислав Костов се ориентира по-добре в наказателното поле на гостите и откри резултата. Попадението го върна на лидерската позиция в голмайсторската ранглиста за сезона. Костов вече има 20 гола.

Снимка: Lap.bg

"Синята" радост трая само 5 минути. Карлос Охене се възползва от недобро изчистване и изравни резултата с топовен шут от границата на наказателното поле.

Победният гол за "Берое" бе дело на Педро Еуженьо в 77-ата минута. Той също стреля отдалеч, като не остави шансове на Николай Михайлов.

Снимка: Lap.bg

Старозагорци победиха "сините" със същия резултат у дома през декември 2018 г.

Тагове:

левски берое