на живо

"Берое" победи "Левски". Камбуров отново герой

Валери Божинов се разписа от дузпа за "сините"

Lap.bg

"Берое" победи "Левски" с 3:1 като домакин в последния си мач от сезон 2018/2019 в Първа професионална лига. 

Това бе 16-и успех за старозагорци в кампанията и 10-та загуба за "Левски". "Сините" си запазват третото място в класирането и им предстои още един мач - срещу "Етър" Велико Търново на 28 май. Победителят ще играе в Лига Европа.

"Берое" пък финишират четвърти. Два от трите гола за победителите вкара 38-годишният Мартин Камбуров, който завършва на трето място в голмайсторската класация на Първа професионална лига с 16 попадения в 35 мача.

Снимка: Lap.bg

"Сините" започнаха с четирима юноши в титулярния състав - Николай Кръстев, Станислав Иванов, Деян Иванов и Мартин Детелинов Петков, докато наставникът на домакините Александър Томаш заложи на повечето от основните си футболисти.

Резултатът беше открит в 28-мата минута. Рубен Бригидо получи добър пас от Мартин Камбуров, а вратарят Кръстев нямаше какво да направи след изстрела му.

В 50-ата минута самият Камбуров попадна в прегръдките на своите съотборници, след като топката мина под краката на стража на "сините". След 12 мача без попадение, нападателят отново отбеляза.

Снимка: Lap.bg

Надеждите в редиците на "Левски" се възвърнаха в 70-ата минута. Тогава беше отсъдена дузпа в полза на "сините", която Валери Божинов превърна в гол.

Крайното 3:1 беше оформено 10 минути преди края на редовното време, а герой отново беше Камбуров. Това за него е 17-ти гол в "синята" врата.

Тагове:

левски берое