на живо

Берое превзе Тича

БГНЕС

Берое постигна убедителна победа с 3-0 като гост на Черно море във Варна в последния мач от 14-ти кръг на родната "А" група. Това бе първа победа за старозагорци в морската столица през новия век. Попаденията отбелязаха Неманя Милисавлевич през първата част, а през втората точни бяха Том и Исмаил Иса.

Берое поведе в 28-та минута. Спас Делев подаде към Милисавлевич, който преодоля Мамуту Кулибали, а след това с добър удар вкара топката във вратата на Георги Китанов.

В началто на второто полувреме Черно море имаше шанс да се върне в мача, но удар на Стенио с глава срещна напречната греда, а Благой Макенджиев спаси при добавката на Кулибали.

Том се появи като резерва в 57-та минута на мястото на контузения Стивън Петков и само три по-късно успя да отбележи. След отлично подаване на Делев, бразилецът се озова сам срещу Китанов и успя да го преодолее. Малко след това Том бе принудително заменен, след като получи удар в носа от Кулибали. 

Берое достигна до класическия резултат в третата минута на добавенто време на мача. Иса вкара с техничен удар след асистенция на Георги Андонов.

С победата Берое е отново на четвърто място в класирането на "А" група с 23 точки, само на една зад Литекс и Лудогорец. Черно море остава на шеста позиция с 18 точки.