на живо

"Берое" с първа победа в първенството

"Заралии" се наложиха над Славия с 2:1

Lap.bg

"Берое" записа първа победа в Първа лига след като се наложи над "Славия" с резултат 2:1 на стадион "Васил Левски". В първия кръг от първенството "заралии" почиваха, заради отложения мач с Лудогорец, а "белите" загубиха двубоя с ЦСКА - София с 0:2.

Гостите започнаха силно мача с гол на Сердер Сердеров още във 2-рата минута, който се измъкна от отбраната на гостите и се разписа във вратата на Макенджиев. "Зелено-белите" изравниха в 15-тата минута с мощен шут на Александър Василев по диагонала, след като отбраната на домакините не се справи с изчистването на топката след корнер. До края на първото полувреме не се стигна до чисти голови положения и двата отбора се оттеглиха при резултат 1:1.

Снимка: Lap.bg

"Берое" достигна до пълен обрат с гол на нападателя Георги Божилов в 52-рата минута. Попадението дойде след центриране от корнер, а нападателят на "заралии" бе оставен непокрит и реализира от непосредствена близост.

"Белите" останаха с човек по-малко две минути преди края на двубоя, след като Омар получи втори жълт картон. В последната минута Божидар Васев можеше да изравни резултата, но удари гредата на домакините. 

"Славия": Кирев, Пашов, Бранеков, Христов, Абуд, Мартинов, Балджийски, Васев, Йомов, Димитров, Сердеров

"Берое": Макенджиев, Пенев, Миланов, Иванов, Василев, Като, Панайотов, Том, Милисавлевич, Василев, Божилов