на живо

Берое се справи с литовци, готви се за Брьондби (ВИДЕО)

Делев и Божилов герои за вицешампионите

ivartis.net

Берое победи като гост Атлантас (Литва) с 2:0 в първи мач от първия предварителен кръг на Лига Европа. С този успех старозагорци дадоха сериозна заявка за участие в следващата фаза на турнира. Българският тим бе по-добрият през цялата среща и при повече късмет можеше да спечели по-убедително.

Голмайстори за "заралии" станаха Спас Делев и Георги Божилов, които са част от новите попълнения в състава, и днес дебютираха със "зеления" екип.

Берое доминираше, но трябваше да чака до 60-ата минута за да отбележи. Тогава Атанас Зехиров изведе Спас Делев зад гърба на литовската отбрана и крилото завърши технично - 1:0.

В 84-ата минута, при едно разбъркване в наказателното поле на домакините, топката попадна във взетия от Черно море Георги Божилов и националът вкара - 2:0.

В оставащите минути Георги Андонов получи отличен шанс също да добави името си сред голмайсторите, но пропусна.

Така, освен ако Берое не допусне сериозен спад в играта си и не пропилее преднината си от два гола, и то на чужд терен, „зелените“  ще играят с Брьондби в следващия кръг. Датчаните отнесоха Жувенес (Сан Марино) с 9:0, като на почивката водеха с 6:0, но след това намалиха значително оборотите.

Вижте най-интересното от мача: