на живо

"Берое" ще е последният клуб в кариерата на Камбуров (ВИДЕО)

Голаджията говори на парти по случай подобрения от него рекорд на Петър Жеков

"Берое" ще е последният клуб в кариерата на Камбуров (ВИДЕО)

"Берое" ще бъде последният клуб в кариерата на Мартин Камбуров! Голмайстор №1 в българския елит, чийто договор изтича в края на 2021 г., е категоричен, че няма да облече екипа на друг отбор. Ветеранът говори на парти в Пловдив, което организира по случай подобрения от него рекорд на легендата Петър Жеков.

На събитието присъстваха звезди като Христо Стоичков, Христо Бонев, Радослав и Борислав Цоневи, Мартин Райнов, Георги Петков, Александър Тунчев, Александър Томаш, Атанас Узунов, Любомир Шейтанов, Светослав Дяков и други.

"Искам да помогна на "Берое" до май месец. Клубът ми помогна за рекорда и аз съм им длъжен. Нямам чак толкова голяма мотивация, за да продължа в друг отбор. Постигнах нещо невероятно - да вкараш 256 гола и да си №1!", каза Камбуров.

"Всеки рекорд си е ценен сам по себе си, но мисля, че моят е несравним. Постигнах целта си. Ако продължа до май месец, то ще бъде в "Берое". Пред отбора предстои тежка пролет. Бях 4-5 години в "Локомотив" Пловдив и феновете ни събираха пари, за да оцелеем. Това няма да е нещо ново за мен. Един мач между "Локо" и "Берое" на "Лаута" ще стане много хубав за мой бенефис. Все пак 145 гола съм ги отбелязал с екипа на "Локомотив", допълни таранът.

Снимка: beroe.bg

Бъдещето му във футбола зависи от това на "Берое". Миналата седмица ТЕЦ Марица Изток 2 съобщи, че спира издръжката на клуба и обяви за продажба 100% от акциите.

"Договорът ми с "Берое" е до края на декември. За продължаването искам да изчакам. Виждате ситуацията се променя много бързо", заяви голаджията.

"Горд съм, че познавам Мартин, още от дете. Важен ден за мен, на 40 години показва, че когато можеш, можеш.", коментира легендата Христо Стоичков.